Strategische partner voor marktleiders in spe

Kapitaal is niet het belangrijkste, maar wel: mensen

Legia Capital heeft een duidelijke missie: jou als bedrijfsleider begeleiden in je groei tot marktleider. Kapitaal is daarbij niet het belangrijkste. Maar wel: mensen. Om je te ondersteunen, om mee te sparren, om je organisatie te helpen professionaliseren, om nieuwe markten te verkennen, om een potentieel overnamebedrijf te screenen, om – als je geen opvolging hebt – ervoor te zorgen dat je je bedrijf in alle vertrouwen kan loslaten.

We zijn er dus niet voor iedereen, maar misschien wel voor jou. Dit bieden we je:

De industrie:
netwerk en kennis

De roots van Legia Capital liggen in de industrie. Wij kunnen een beproefd netwerk van captains of industry aanboren en lezen bewegingen in de brede eindmarkt. Voeg daarbij de contacten en inzichten die elk nieuw portfoliobedrijf aanreikt en je krijgt een uniek biotoop van potentiële klanten, strategische partners en frisse input uit diverse sectoren.

Waardecreatie door ondernemerschap

Wij zijn geen klassieke private-equityspeler. We kijken verder dan spreadsheets en creëren waarde door ondernemerschap, niet enkel door financieel meesterschap. We komen bewust niet tussen in het dagelijks bestuur en focussen op langetermijnprojecten waar je anders moeilijker aan toekomt: grote investeringen, (vervolg)overnames, HR-support, juridische ondersteuning en financiële analyse.

Geduldig familiekapitaal

Uit ervaring weten we: een bedrijf groeit in fases. Daarom zijn we geduldig en leggen geen druk voor een snelle exit. Tegelijk maakt het familiekapitaal van ons een sterke investeringspartner die snel kan schakelen als het moet: we verschaffen kapitaal voor investeringen, een overname, om nieuwe markten aan te boren of om je marktpositie verder te verstevigen.

Opvolging & HR

Als je als oprichter geen opvolging hebt, wil je wel je bedrijf in goeie handen laten. Wij zoeken samen met jou naar een geschikte kandidaat. Iemand die het DNA van je bedrijf begrijpt, die past bij de manier waarop jij je exit ziet en je bedrijf klaarstoomt voor een volgende fase. Dat betekent ook voldoende aandacht voor HR, waarbij o.a. retentie en rekrutering de laatste jaren steeds belangrijker zijn geworden.

Waarom met ons?

De industrie: netwerk en kennis

  • Toegang tot captains of industry
  • Uniek biotoop van potentiële klanten, strategische partners
  • Input uit andere sectoren van de maakindustrie

Waardecreatie door ondernemerschap

  • Geen tussenkomst in dagelijks bestuur
  • Strategisch meedenken op lange termijn

Geduldig familiekapitaal

  • Sterke investeringspartner
  • Geen snelle exit

Opvolging en HR

  • Geschikte opvolger die het DNA van je bedrijf begrijpt
  • Professionele HR-aanpak

Verhalen van op het terrein

Don’t take it from us. Deze bedrijfsleiders gingen met ons in zee om hun expansiedroom te verwezenlijken.