Spinnekop

Kennis inzetten voor groei

Hoe bouw je een professionele organisatie uit die gericht is op groei, zonder in te boeten op een hoog servicelevel naar klanten toe? “Door duidelijke rollen en verantwoordelijkheden toe te kennen en systemen in te voeren die meer overzicht toelaten, kunnen we onze klanten beter helpen en de beschikbare kennis aanwenden voor groei”, aldus Yves Thiers. In januari 2022 participeerde hij samen met Legia Capital in Spinnekop en werd er ook zaakvoerder.

Machines van A tot Z

Spinnekop bouwt machines voor de verwerking van diepvriesgroenten en aardappelproducten. Het bedrijf werd opgericht in de jaren zestig en is sinds 1995 in handen van vader en schoonzoon. De mensen bij Spinnekop zijn machinebouwers met passie voor techniek. Het succes van het bedrijf schuilt in de integrale aanpak: machines worden van A tot Z ontworpen, geproduceerd, geïnstalleerd en aangepast waar nodig.

Groeipotentieel

Als Yves Thiers kennismaakt met het duo achter Spinnekop, ziet hij meteen: Spinnekop heeft heel wat groeipotentieel, op voorwaarde dat de organisatie en de systemen naar een hoger niveau worden getild. Yves: “De uitdaging was tweeërlei: enerzijds moesten we alle kennis en ervaring uit het hoofd van de zaakvoerder beschikbaar maken voor iedereen, en anderzijds moesten we tijd en middelen vrijmaken voor projecten die de organisatie professioneler zouden laten draaien. Dat alles terwijl klanten hetzelfde – hoge – servicelevel mochten blijven verwachten. ”

Engineering

Sinds januari 2022 werden gradueel nieuwe rollen en verantwoordelijkheden toebedeeld. Uit de vlakke structuur ontstonden afdelingen met afdelingshoofden. “Het hart van ons bedrijf is de engineeringafdeling”, weet Yves. “Om taken van die afdeling te verlichten, werden een nieuwe verkoper, een administratief bediende en een calculator aangeworven. Er werden ook vacatures opengesteld. Met die extra mensen trachten we klanten minstens even goed te bedienen als voorheen, maar we doen ook meer omzet. De nieuwe organisatie van Spinnekop moet even robuust zijn als de machines die het bedrijf biedt aan zijn klanten.”

De nieuwe organisatie van Spinnekop moet even robuust zijn als de machines die het bedrijf biedt aan zijn klanten

Yves Thiers, buy-in manager en zaakvoerder Spinnekop

Activiteit:

Machinebouw voor de agro-industrie
www.spinnekop.be

Type:
Opvolging

Instap:
Januari 2022