European Energy Pooling

Een robuuste structuur om verder te groeien

Het shippen van gas is een complexe activiteit in een dynamische markt. Dankzij de participatie van Legia Capital heeft EEP heeft nu een robuustere structuur. De oorspronkelijke medeoprichter kan zich nu als CEO volop toeleggen op de kernactiviteit van zijn bedrijf.

Uitkopen medevennoot

European Energy Pooling (EEP) is een onafhankelijk transporteur van aardgas die ook balanceringsdiensten aanbiedt aan bedrijven die dat niet zelf doen. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door twee vennoten. Als in 2020 de passieve aandeelhouder van hen uit EEP wil stappen, stelt dat de andere aandeelhouder voor een probleem. Niet alleen zoekt hij een partner om de wijziging in aandeelhouderschap mogelijk te maken, maar hij zou ook een extra zaakvoerder aan boord willen om samen aan de kar te kunnen trekken.

Structuur met drie partijen

Hij sluit een deal met Legia Capital, die niet alleen kapitaal maar ook een medevennoot aan boord brengt. Daardoor heeft EEP nu twee zaakvoerders en een betrokken mede-aandeelhouder.

Groei verdubbeld ondanks de energiecrisis

“Legia Capital ondersteunt mij voor de administratie, factuuropvolging en financiële analyses”, vertelt de CEO. “Ik ben ingenieur werktuigkunde van opleiding. Ik kan een balans lezen, maar ik ben geen economist en daarbij ondersteunt Legia Capital ons. De gegevens van een potentieel nieuwe klant stuur ik steevast door naar Legia Capital voor een correcte analyse. Ook voor onze groeistrategie heb ik een goeie sparringpartner aan Legia Capital. In 2023 hebben we onze groei verdubbeld.”

Ik ben ingenieur werktuigkunde van opleiding. Ik kan een balans lezen, maar ben geen economist en daarbij ondersteunt Legia ons.

CEO European Energy Pooling

Activiteit:

Onafhankelijk transport en balanceringsdiensten van aardgas. Actief in de Benelux, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Denemarken.
www.europeanenergypooling.com

Type:
Owner buy-out

Instap:
Februari 2021