Dockx Handling Equipment

Meer inzicht in de business

Als Kristofs echtgenote in 2018 aangeeft dat haar ambities eigenlijk buiten Dockx Handling liggen, heeft hij daar alle begrip voor. Hij werft geen plaatsvervanger aan, maar kiest resoluut voor ondersteuning en groei met Legia Capital. “Het creëert mentale rust als je met vertrouwen mensen kan laten meekijken naar je bedrijf. Ik heb nu veel meer inzicht in de business: waar verdienen we geld?”

Nood aan een klankbord

Dockx Handling Equipment verhuurt rollend havenmaterieel: container handlers, reach stackers, vorkliften, terminal tractors, wielladers en schrankladers. “Toen ik in 2009 het bedrijf startte, nam mijn echtgenote spontaan de administratie en personeelszaken op zich – ook al was ze daar niet voor opgeleid”, vertelt CEO Kristof Dockx. “HR & finance werden doorheen de jaren zo complex dat bijscholing zich opdrong. Het duwde haar te veel in een richting die de hare niet was. Zelf had ik, na tien jaar alleen mijn bedrijf te hebben geleid en alle beslissingen zelf te moeten nemen, nood aan een klankbord.”

Ondernemers net als ik

“Met Legia Capital voelde ik onmiddellijk een connectie: ze zijn ondernemers net als ik. Hun voorstel om op lange termijn, met degelijke fundamenten en een open einde, te gaan samenwerken gaf mij vertrouwen.” Een eerste logische stap was de geografische uitbreiding van de haven van Antwerpen naar die van Rotterdam.

Logische uitbreiding naar Rotterdam

In 2020 neemt Dockx Handling Equipment de containerhandlingactiviteiten van mateco (een dochter van TVH) over. Een nieuw zusterbedrijf, Green Port Equipment bv, sluit een exclusief dealership af met het Italiaanse CVS Ferrari, een heftruckbouwer die inzet op kwaliteit en groene technologie. “Legia Capital heeft mij vooral inzicht gegeven in de cijfers van mijn bedrijf: waar verdienen we geld?”, weet Kristof. “Voorts blijf ik vrij om te ondernemen in mijn dagelijks bestuur. Ik ben ook blij dat mijn echtgenote haar hart heeft kunnen volgen. Mijn zaak is belangrijk voor mij, maar mijn gezin gaat boven alles.”

Dankzij Legia Capital heb ik nu veel meer inzicht in de cijfers: waar verdienen we geld?

Kristof Dockx, CEO Dockx Handling Equipment

Activiteit:

Verhuur van havengebonden rollend materieel
www.dockxhandling.be

Type:
Owner buy-out

Instap:
Oktober 2019