Busker

Een familiebedrijf blijven met nieuwe aandeelhouders

Na een geschiedenis van bijna zeventig jaar in eigendom van de familie Busker, wenst het management van het bedrijf de familie uit te kopen en een nieuw hoofdstuk aan te vatten. “Samen met Legia willen we de organisatie verder uitbouwen, zodat Busker ook naar de toekomst een sterk bedrijf kan blijven.”

Marktleider

Busker is marktleider in Nederland in het heien van stalen damwanden, die in de grond worden aangebracht tijdens grote infrastructuurwerken. Het bedrijf focust op de aanleg van grote pijpleidingen in Nederland, Duitsland, België en Denemarken, maar ook op aanlandingen en zinkerprojecten. Met o.a. de aanleg van warmtenetten en aanlanding van windenergie speelt Busker steeds meer in op de duurzame energietransitie. Het geheim van dat succes? “Onze werknemers zijn zo goed op mekaar ingespeeld dat ze zeer efficiënt en zelfstandig kunnen werken. Daardoor slagen we er in om strakke deadlines ook effectief te behalen”, verklaart de Commercieel Directeur van Busker.

Familiebedrijf blijven

Met een driekoppig managementteam aan het hoofd slaagde Busker erin om de afgelopen jaren zeer goede resultaten te combineren met het familiale karakter. “In Legia Capital vonden we een externe partij die begrijpt wat een familiebedrijf is en zich engageert om ervoor te zorgen dat, ondanks een ander aandeelhouderschap, we nog steeds een familiebedrijf zouden blijven. Bij zowel Bernard als het team van Legia merkten we dat ook: ze wilden vooral het bedrijf begrijpen en staren zich niet blind op cijfertjes.”

Marktkennis opbouwen

“De belangrijkste opdracht van Legia was om ervoor te zorgen dat het huidig management haar kennis op termijn op een goede manier kan overdragen. De mensen van Legia slagen erin om ons echt te ondersteunen met zaken waarvoor we niet voldoende tijd en kennis hebben. Zo hebben ze ons een goed zicht gegeven op wat wij de komende vijf jaren kunnen verwachten in onze markt. Daarnaast hebben we samen met hen nieuw management gezocht en gevonden.”

Bij zowel Bernard als het team van Legia merkten we dat ook: ze wilden vooral het bedrijf begrijpen en staren zich niet blind op cijfertjes.

Commercieel Directeur Busker

Activiteit:

Heiwerken waarbij stalen damwand tijdelijk wordt aangebracht www.buskerbv.nl

Type:
Management buy-out

Instap:
Juni 2022