Aeolus Group

Elk heeft zijn expertise, we vullen elkaar aan.

In 2016 heeft Geert Viaene geen familiale opvolging in het vooruitzicht. Vandaag heeft hij een volledig mandaat binnen Aeolus Group, waarin zijn bedrijf en twee Nederlandse vervolgovernames zijn ondergebracht. “We beleven onze beste jaren ooit.”

Drie bedrijven

Aeolus Group focust op engineering, installatie en servicing van apparatuur voor luchttechnieken, met een focus op stofafzuiging en recycling. De groep is voornamelijk actief in de hout-, papier-, en kunststofsector en in recycling. Vandaag omvat de groep drie bedrijven, nl. Amotec in België en Holtrop & Jansma en PCK in Nederland.

Geen familiale opvolging

De kiem van de groep ligt bij Amotec, waar CEO Geert Viaene niet meteen familiale opvolging in het vooruitzicht heeft. Als hij met Legia Capital in contact komt, is de keuze snel gemaakt. “Bernard kent onze industrie en is, net als wij, afkomstig uit West-Vlaanderen. Ook bij de latere vervolgovernames in Nederland was er een gebrek aan familiale opvolging en speelde het menselijke aspect een grote rol: gebouwen en machines kun je overal kopen, maar het zijn de mensen die het verschil maken.”

Volledig mandaat

Er volgen twee overnames in Nederland om geografisch te groeien en het productportfolio uit te breiden. De drie bedrijven worden ondergebracht in Aeolus Group, dat uitgroeit tot marktleider in de Benelux. Het doel is om verder op te schalen, zowel organisch als via overnames. Geert: “Legia Capital heeft ons geholpen met de vervolgovernames en de integratie van de bedrijven. Ik ben geen eigenaar meer, maar ik heb een volledig mandaat binnen de groep. We beleven onze beste jaren ooit onder de Aeolus-vlag. Ik voel me goed in mijn vel. Ik heb ook veel geleerd. Dat je als kleine onderneming af en toe een paar stappen terug moet zetten. En dat je best trots mag zijn op een product dat je ontwikkelt. Elk heeft zijn expertise, we vullen elkaar aan.”

Bernard is geïnteresseerd in wat je maakt. Dat was voor mij zeer belangrijk

Geert Viaene, CEO Amotec (deel van Aeolus Group)

Activiteit:

Engineering, productie, installatie en service van apparatuur voor luchttechnieken en stofafzuiging.

Type:
Buy & build

Instap:
Maart 2017